Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش ایرنا، دولت افغانستان اعلام کرده است که مجوز فعلی صرافان این کشور را لغو کرده و به آنها دستور داده است درخواست مجوز جدید خود را رسما با مشارکت افرادی که دارای مدرک آموزش عالی مرتبط با صرافی هستند ثبت کنند و در عین حال نزد بانک نیز یک ضمانت پولی بسپارند.

این تصمیم دولت باعث شد که صرافان افغانستان از امروز شنبه در سراسر این کشور در اعتراض به این اقدام دولت فعالیت‌های خود را متوقف کرده و موجب بروز مشکلات زیادی در امور ارزی کشور شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

افغان های مهاجر در کشورهای ایران، پاکستان، اروپا، آمریکا، استرالیا و دیگر کشورهای جهان از طریق این صرافی‌ها برای خانواده‌های خود در افغانستان پول می فرستند، بنابراین در صورتی که دولت برای آنها مجوز کاری صادر نکند و آنها نیز به اعتصابات خود ادامه دهند، مردم را با مشکلات جدی در تامین و جابجایی ارز مصرفی خود مواجهه خواهند کرد.

هرچند خدمات بانکی در افغانستان از طریق بانک «وسترن یونین» انجام می شود اما به دلیل کارمزد بالا و کمبود شعبات خدمات بانکی وسترن یونین، اکثر اتباع افغان از خدمات صرافی‌های آزاد استفاده می کنند.

دولت افغانستان مدعی است صرافی ها منشاء پولشویی هستند و همچنین شماری از تروریست‌ها و قاچاقچیان نیز از این طریق پول‌های غیرقانونی جابه جا می کنند.

«احمدحسین حسنی» یکی از صرافان افغان در تماس تلفنی با خبرنگار ایرنا گفت که از امروز شنبه دفاتر خود را در «سرای شهزاده کابل» که یکی از مراکز اصلی مبادله پول در پایتخت است بسته و تا زمانی که دولت روند کاری آنها را به حالت سابق برنگرداند به سر کار خود بر نمی گردند.

علاوه بر سرای شهزاده کابل، بازارهای ارز «حیدری مارکیت» و «افغان مارکیت» نیز محل مبادله پولی در کابل پایتخت هستند که جابجایی پول از افغانستان و برعکس به سراسر جهان را انجام می دهند.

حسنی در پاسخ به سوال ایرنا مبنی بر اینکه نوع جدید مجوز را که دولت از آنها خواسته است، چه مشکلی را بوجود می آورد که صرافان از انجام آن خوداری می کنند، گفت: شمار زیادی از صرافی‌ها در خانواده خود افرادی تحصیل کرده در سطح کارشناسی و کارشناسی ارشد ندارند و استخدام افراد تحصیل کرده در سطح کارشناسی ارشد برای مالکان صرافی مشکلاتی مالی و مسائل دیگر را بوجود می آورد و از طرف دیگر شماری زیادی از صرافی‌ها توان ثبت شرکت و پرداخت مالیات آنرا نیز ندارند و همچنین توان مالی آنها یاری نمی کند که افراد تحصیل کرده را استخدام کنند.

وی گفت: تا زمانی که دولت توافق نکند صرافان مانند گذشته روند کاری خود را ادامه دهند، آنها به کار خود برنخواهند گشت.

حسنی در پاسخ به این سوال که آیا با روند کاری سابق بازار آزاد ارز در افغانستان امکان جلوگیری از انتقال غیرقانونی پول توسط تروریست ها و پولشویی وجود دارد، گفت: احتمال این قبیل فعالیت های غیرقانونی در بازار ارز بسیار ضعیف است، چون صرافی‌ها در صورتی پول مردم را جابه جا می کنند که آنها نیز آدرس دقیق، کپی شناسنامه و شماره تلفن همراه خود را سپرده و درخواست ارز نیز در یک دفتر رسمی ثبت می شود، بنابراین هرگونه اقدام غیرقانونی در جابه جایی ارز از طریق این اسناد به راحتی قابل پیگیری هستند.

اتحادیه ملی صرافان افغانستان پنجشنبه هفته گذشته اعلام کرد که از امروز شنبه در سراسر کشور به اعتصاب صنفی دست می زنند.

بر اساس اعلامیه‌ صادر شده توسط اتحادیه ملی صرافان و خدمات پولی افغانستان، بازارها تا رسیدگی به خواسته‌ها و مشکلات آنان بسته خواهند ماند.

در این اعلامیه آمده است که بانک مرکزی افغانستان باید به صدور مجوز برای صرافی‌های خصوصی و دفاتر خدمات پولی ادامه دهد و فعالیت‌های آن‌ها را مطابق به مقررات صرافان قانونی اعلام کند.

پیش از این جواز صرافی‌های خصوصی، سه ساله بود که اکنون اتحادیه ملی صرافان می گوید بانک مرکزی افغانستان بدون پیشنهاد و در نظر گرفتن دیدگاه آنان، مجوز کاری آن‌ها را لغو کرده است.

آنان تاکید می‌کنند که مالیات شرکت‌های صرافی و صرافی‌های خصوصی باید ثابت باشد و افزایش مالیات آنها قابل قبول نیست.

برچسب‌ها صرافی بانکی افغانستان کابل قیمت ارز اعتصاب ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: صرافی بانکی افغانستان کابل صرافی بانکی افغانستان کابل قیمت ارز اعتصاب ایران اخبار کنکور صرافی ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۰۹۲۴۴۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از طلوع نیوز، جانان سایق سخنگوی وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی دولت موقت طالبان در افغانستان امروز یکشنبه در بیانیه‌ای اعلام کرد که بر اثر وقوع بارندگی‌های سنگین و سیلاب در ۱۵ ولایت این کشور، ۱۴۰ باب خانه مسکونی تخریب شده است.

سخنگوی وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی دولت موقت طالبان در افغانستان در این خصوص ادامه داد: در ۳ روز اخیر بر اثر بارندگی شدید و سیلاب در ولایت‌ های قندهار، نورستان، بادغیس، غور، ننگرهار، میدان وردک، هرات، سمنگان، پنجشیر، لغمان، کنر، بغلان، کندز، سرپل و پروان؛ ۸ نفر جان‌باخته و ۳ تن هم مجروح شده اند.

به گزارش طلوع، وزارت رسیدگی به بلایای طبیعی دولت موقت طالبان در افغانستان پیشتر گفته بود که بر اثر وقوع سیلاب‌های اخیر سراسر افغانستان، ۹۰ تن جان باخته و ۵۴ نفر دیگر هم مجروح شده‌ اند.

کد خبر 6091451

دیگر خبرها

  • رشد ۴۱ درصدی صدور مجوز صندوق‌های سرمایه‌گذاری در سال گذشته
  • صدور مجوز برای تأسیس ۵ کارگاه صنایع‌دستی در آبدانان ایلام
  • زلنسکی مجوز نقض حقوق بشر در جنگ اوکراین را از اروپا می‌گیرد
  • روایتی مستند از دعوای ایران و افغانستان بر سر آب؛ دولت چه کرده؟ | فیلم
  • سیل در افغانستان/ ۱۱ نفر کشته و زخمی شدند
  • زنان مجوز فعالیت در ورزش زورخانه‌ای ندارند اما می‌توانند تماشاگر باشند
  • تعداد فروشگاه‌های صنایع‌ دستی استان سمنان به ۱۹باب رسید
  • صدور الکترونیکی مجوزها بدون نظارت آسیب‌زا می‌شود
  • اعتصاب کارگران «جهان»، ۵۳ سال قبل
  • بدمستی در برابر مست عشق